وبلاگ - آخرین اخبار
پروژکتور پاور ال ای دی انواع و تفاوت آن با پروژکتور متال هالید و بخار سدیم

پروژکتور متال هالید و پروژکتور بخار سدیم

پروژکتور پاور ال ای دی، یکنواخت ترین پخش نور رو در بین پروژکتورها داره. در این مطلب به بررسی این پروژکتور و مزیتهای اون  نسبت به پروژکتور متال هالید و پروژکتور بخار سدیم پرداختم. شرکت مانی نور تولید کننده انواع محصولات ال ای دی و  محصولات روشنایی، خوندن این مقاله رو به شما پیشنهاد میده. بعد از خوندن این مطلب به مزیتهای روشناییهای ال ای دی پی میبرین و از خرید لامپ متال هالید منصرف میشین.

از پروژکتور پاور ال ای دی برای روشنایی و نورپردازی انواع نما، دیوار، محوطه های بزرگ و فضای سبز، معابر و سایر اماکن استفاده می کنن.

مانی نور

تماس با ما

مشاوره رایگان درباره طراحی و تامین‌ کننده انواع پروژه های نورپردازی و همینطور تعمیرات تخصصی ال ای دی - 09126356672 
  • خدمات پس از فروش
  • گارانتی بی قید و شرط
  • ۱۵ سال سابقه کار
برای تماس کلیک کنید

پروژکتور پاور ال ای دی ا نواع و تفاوت آن با پروژکتور متال هالید و پروژکتور بخار سدیم

نورخروجی این پروژکتور LED، ازمجموع چند پاور ال ای دی ایجاد می شه. در زیر یک نمونه پاور ال ای دی با رنگ سفید یخی رو مشاهده می کنین.

White-Red

ال ای دی های پاور، انواع مختلف و رنگ بندی های گوناگونی دارن که این ویژگی، امکان ساخت پروژکتورهایی با رنگ نوردلخواه رو فراهم می کنه. در ساختار ال ای دی، یه چیپ (تکه مربعی و کوچک از جنس نیمه هادی) وظیفه تبدیل جریان الکتریکی به نور رو برعهده داره و گرمای ایجاد شده رو توسط هیت سینک دفع میکنه.

ال ای دی آناتومی

هر کدوم از ال ای دی ها بسته به نوع پروژکتور، (1 یا 3 وات) هستن که قابلیت نصب لنز به صورت مجزا برای اونها وجود داره. لنزها وظیفه تنظیم زاویه پخش نور رو برعهده دارن و زاویه پخش نوردر اونها بین (5 تا 120 درجه) برای هر ال ای دیه. اگه هیچ لنزی بر روی ال ای دی ها نصب نشه زاویه پخش نور، بین (160 تا 175 درجه) هست.

lenz

لنز و قاب لنز؛ در هر پروژکتور ال ای دی  روی ال ای دی ها مونتاژ میشه.اگه درمشخصات فنی یه پروژکتور ال ای دی، توان 72 وات و زاویه پخشِ 45 درجه ذکر شده باشه، یعنی این پروژکتور 72 عدد ال ای دی 1 وات داره که تمام ال ای دی های اون لنز 45 درجه دارن. یه مزیت دیگه این پروژکتورِ LED، طول عمر بیشتر نسبت به سایر پروژکتورهاست که بسته به میزان استفاده روزانه، بین ( 6 تا 8 سال) هست.

پروژکتور سی او بی (COB Projector)

پروژکتور COB، نوعی ازپروژکتورهای ال ای دیه که یک یا چند ال ای دی COB، به عنوان منبع نور در اون وجود دارن. هر ال ای دی سی او بی از چندین چیپ ال ای دی تشکیل شده که بر روی یک سطح فلزی مونتاژ شده و با یکدیگر سری موازی شدن. ال ای دی سی او بی، درتوان های مصرفی مختلف (5 تا 60 وات) تولید میشه که به خاطر تجمع زیاد چیپ ست ها در مساحتی کوچک، باید گرمای آن به خوبی دفع بشه.

این پروژکتورها به دو دسته لنزدار و بدون لنز تقسیم میشن. برای فواصل کم و اماکنی که نیاز به پخش نور زیاد دارن، از نوع بدون لنز و کاسه چراغ دار استفاده میشه. همچنین از پروژکتور ال ای دی لنزدار برای محدود تر کردن پخش نورخروجی استفاده میشه. لازم به ذکره که پروژکتور COB به علت گرمای زیاد، کمترین طول عمر رو بین گروه پروژکتور ال ای دی داره. با این حال استفاده از اون مقرون به صرفه تر از پروژکتورهای معمولی پرمصرفه.

پروژکتور اس ام دی (SMD Projector)

پروژکتوراس ام دی، از تعداد زیادی ال ای دی اس ام دی کوچیک تشکیل شده. توان مصرفی هر LED، بین (50 تا 200 میلی وات) هست. این پروژکتورها بدون لنز هستن و کاسه چراغ دارن. که پخش نور در اونها 170 درجه هست.

فاکتورهای مهم در منابع روشنایی و نورپردازی با تکنولوژی LED:

  • چیپ ال ای دی  
  •  درایور   
  • هیت سینک  
  • بدنه

هر چهار فاکتور به یه اندازه درساخت پروژکتور ال ای دی با کیفیت مهمه، و ضعف هر کدوم باعث کاهش طول عمر پروژکتور به میشه.

 

پروژکتور ال ای دی چیست

 

تفاوت پروژکتور پاور ال ای دی با پروژکتور متال هالید و بخار سدیم

یه نگاهی بندازیم به روند تغییرات در طول تاریخ علوم معماری و دکوراسیون. طراحی بناها، ساختمان ها، محوطه ها و فضای سبز، در طول زمان رفته رفته بهینه تر و کاربردی تر شد. نحوه تأمین نور در اماکن مختلف که از لامپ های رشته ای و ساده استفاده میکردن، برای حجم نور مورد نیاز راضی کننده نبود. بنابراین پروژکتور ساخته شد و روشنایی به یک علم نوظهور تبدیل شد.

مهندسان با استفاده از بازتاب نور و ساخت کاسه چراغ، تونستن علاوه بر استفاده  بهینه تر از مقادیر نور اتلافی، جهت پخش نور را نیز تنظیم کنن. رفته رفته تکنولوژی ساخت لامپ ها تغییر کرد و لامپ های متال هالید و بخار سدیم به بازارعرضه شدن. حالا مقدار نور مورد نیاز برای هر محوطه به راحتی قابل تأمین بود. رفته رفته با گران تر شدن منابع انرژی و بالا رفتن قیمت برق مصرفی، چالش جدیدی بوجود اومد. باید تجهیزاتی طراحی می شدند که علاوه بر تأمین نور مطلوب، مصرف برق پایین تری داشته باشن.

نهایتاً با انجام تحقیقات گسترده روی نیمه هادی ها و دیودها، LED (Light Emitting) Diod  کشف شد. ال ای دی ها با سرعت زیادی پیشرفت کردن و بهینه سازی شدن. پروژکتور ال ای دی با مصرف بسیار پایین تر از سایر چراغ های ساخته شده به دست بشر، به بازار روانه شد و با استقبال زیادی روبرو شد.

در ادامه مقاله تفاوت های پروژکتور ال ای دی با سیستم های پرمصرف قبلی رو بررسی میکنیم و خرید ال ای دی رو به شما پیشنهاد میدیم. خرید اینترنتی لامپ رو میتونید از سایت مانی نور شرکت تولید led براحتی و مطمئن انجام بدید.

 

ویژگی های پروژکتور ال ای دی

میزان مصرف:

کم ترین مصرف انرژی الکتریکی در میان انواع پروژکتورها، متعلق به پروژکتور ال ای دی هست و راندمان بالایی هم داره. بازدهی این نوع از پروژکتورها بین 3 تا 4 برابر انواع دیگر پروژکتورها هست.

هزینه برق مصرفی:

لامپ ال ای دی و پروژکتور ال ای دی بسیار کم مصرفن و حدوداً در بازه ی زمانی 1 تا 2.5 سال، هزینه خریداری و نصبشون رو در اختلاف برق مصرفی جبران میکنن.

طول عمر:

طول عمر پروژکتور های ال ای دی بسته به شرایط آب و هوایی، کیفیت شبکه برق و ساعات روشنایی اون در طول روز، بین 4 تا 7 ساله. اگه این نوع پروژکتور به صورت درستی طراحی و ساخته شده باشه فقط 10 درصد از سطح نور و شدت نور خودش رو ظرف 3 سال از دست می ده.

رنگ بندی پروژکتور LED:

پروژکتور LED ، تمامی طیف رنگی رو شامل میشه و در انواع رنگ نور ها تولید می شه. جهت روشنایی محوطه ها می تونیم از رنگ های ( سفید یخی، سفید طبیعی، سفید گرم و رنگ زرد) استفاده کنیم. برای تأمین روشنایی فضای موردنظر می تونیم از انواع رنگ بندی تک رنگ و مالتی کالر (پروژکتورRGB )استفاده کنیم.

انواع پروژکتور ال ای دی

پروژکتورهایی که برای روشنایی و تامین نور فضای خارج از ساختمان استفاده میشن، در چهار دسته اصلی قرار می گیرن.

  1. چراغ دفنی ال ای دی:برای نورپردازی انواع درخت، بوته کنار گذر معابر و فضای سبز استفاده میشه. برای نورپردازی انواع دیوارها و ستون ها با نوری هاله ای و زیبا، می تونیم از چراغ دفنی استفاده کنیم. مهم ترین مزیت استفاده از چراغ دفنی، استتار منبع نوره.
  2. چراغ آبنما: به دلیل مقاومت در برابر آب، از اون برای نورپردازی آبنما ها، استخرها و آبشارها استفاده میشه.
  3. والواشر: پروژکتورهایی خطی هستن که از اونها برای نورپردازی انواع نما، دیوار و ستون استفاده میشه. اصلی ترین مزیت استفاده از والواشر اینه که نوری یکنواخت با سایه روشن هایی دلچسب بر روی نما جلوه میکنه.
  4. پروژکتور ال ای دی: بهترین انتخاب برای روشنایی محوطه ها و فضای سبزه. برای روشنایی از پروژکتور ال ای دی تک رنگ و برای نورپردازی می تونیم از پروژکتورهای رنگی تک رنگ و پروژکتور آرجی بی استفاده کنیم.

 قابلیت پخش بهینه نور بر روی سوژه

یکی از مهمترین مزیتهای استفاده از انواع پروژکتور ال ای دی مخصوص نورپردازی، تابوندن حجم زیادی از نور تولید شده به سوژه هست. این پروژکتورها به علت حرارت کمی که تولید می کنن قابلیت نصب لنز بر روی LED رو دارن.

این کار باعث میشه پخش نور پروژکتور ال ای دی به صورت سفارشی و متناسب با شرایط نصب تنظیم شه. همچنین به علت طراحی ساختاری اونها ( وجود یک سطح کوچک به عنوان منبع نوری) میزان نور اتلافی بسیار کمه.

وجود ویژگی های بالا باعث شده پروژکتور ال ای دی برای نورپردازی هر سوژه ای درهر فاصله ای مناسب باشه و در عین بازده نوری بالا، جهت گیری بسیار دقیقی در پخش نور داشته باشه.

زمان راه اندازی:

زمان راه اندازی پروژکتور LED بسیار سریعه. ( 0.5 تا 2 ثانیه )

متال هالید

پروژکتور بخار سدیم در تأمین روشنایی خیابان

در پروژکتورهای بخار سدیم از گاز نئون و سدیم بکار برده شده. کارکردشون در فشارهای مختلف هوا متفاوته و به همین دلیل این پروژکتورها به دو گروه پرفشار و کم فشار تقسیم میشن. به خاطر فعل و انفعالات شیمیایی که دارن ممکنه برای سلامتی انسان مضر باشن و باعث آلودگی نوری بشن. برا همین در مکانهای عمومی شلوغ مثل روشنایی خیابان، روشنایی تجاری، روشنایی سالن، روشنایی معابر ازشون استفاده نمیشه. کلاً در نورپردازی شهری و نورپردازی فضای داخلی کاربرد ندارن.

اما در معابر بین شهرها یا جاده ها و گذرگاههای مه آلود و پرغبار که برای دید مشکل ساز هستن، لامپ بخار سدیم بکار میره. در این مطلب به بررسی لامپ بخار سدیم و متال هالید میپردازم و در ادامه براتون مینویسم که به چه دلایلی از هر لحاظ پروژکتورهای ال ای دی مطلوبتر از بخار سدیم و لامپ متال هالید هستن.

پروژکتور بخارسدیم

پروژکتور بخارسدیم

ویژگی پروژکتور بخار سدیم

طول عمر پایین:

برای همه پروژکتورها و لامپها طول عمر معیار مهمیه که متأسفانه پروژکتورهای بخار سدیم مانند لامپ متال هالید طول عمر یا Life Time پایینی دارن. بهترینشون کمتر از 1000 ساعت بدرستی کار میکنه و به همین دلیل هزینه نگهداری بالا و هزینه خرید تجهیزات افزایش پیدا میکنه.

تأخیر در زمان پاسخگویی:

پرژکتورهای بخار سدیم حدوداً 5 دقیقه زمان میبره تا به حداکثر میزان نور خودشون برسن و این در برابر پروژکتورهای ال ای دی که در کمتر از 20 میکروثانیه روشن میشن زمان یا Response Time خیلی زیادیه.

پروژکتور متال هالید

پروژکتور متال هالید دوجداره هست و از کوارتز یا سرامیک تولید میشه. چون پرتوهایی که تولید میکنه مضر هست، جداره خارجی وظیفه حفاظت و پییشگیری از تابش پرتوهای مضر فرابنفش رو داره. در حباب داخلی پروژکتور متال هالید (Metal Halid) هم جیوه و هم نمک هالوژنی وجود داره.

شکستن حبابش خیلی خطرناکه و آسیب چشمی و پوستی رو به دنبال داره. به همین دلیل طریقه نصب لامپ متال هالید اهمیت داره. در مکانهایی که نیاز به تشخیص رنگه این لامپها کاربرد دارن. مثل نورپردازی ساختمان های بزرگ، میادین ورزشی، نورپردازی استادیوم فوتبال و …

پروژکتورهای متال هالید در بازه 20 تا 2000 وات ساخته میشن. و لامپهاشون در سه نوع توان کمتر و متوسط و بیشتر عرضه میشه. اون لامپهایی که فشار نوری کمی دارن در فضاهای داخلی و لامپهای با توان متوسط در بازه های 150 تا 400 در سالنهای کارخانجات و  معابر شهری و توان بالاها هم در فضاهای خیلی بزرگ و استادیومهای ورزشی و … کاربرد دارن.

پروژکتور متال هالید

پروژکتور متال هالید

از معایب پروژکتورهای متال هالید یا بخار سدیم:

لامپ متال هالید حدود پونزده میلیون بار نسبت به لامپ های ال ای دی کندتر هست. و مشکل دیگه شون داغ شدنشون و داغ شدن ترانس لامپ متال هالید هست. یعنی این پروژکتورها بعد از 5 دقیقه داغ میشن و مشکل فقط افزایش دما نیست اگه بعد از 5 دقیقه خاموش کنین دیگه مجدد نمیتونین روشن کنین. چون لامپ داغ میشه سنسور داخلش به همین دلیل دوباره روشن نمیشه باید صبر کنین که خنک شه بعد دوباره امتحان کنین.

 

Metal halide

Metal halide

ویژگی پروژکتور متال هالید و بخار سدیم

میزان مصرف:

این پروژکتورها بیشترِ انرژی برق مصرفی خودشون رو به گرما تبدیل می کنن و مقدار کمی را به نور تبدیل می کنن. بنابراین در تولید نور راندمان اونها نسبت به نوع ال ای دی بسیار پایین تره. رنج مصرف انواع متداول این پروژکتورها بین 250 تا 1000 واته که نسبتا بالاست.

هزینه برق مصرفی:

با توجه به گرانتر شدن هزینه برق و مصرف بسیار زیاد پروژکتور بخار سدیم و پروژکتور متال هالید و لامپ آن، پروژکتورهای ال ای دی روز به روز محبوبتر میشن. در صورت محاسبه درست و جایگزینی پروژکتور ال ای دی با پروژکتورهای پرمصرف، هزینه برق به یک سوم تا یک پنجم میرسه.

طول عمر:

طول عمر در این پروژکتورها بین 1 تا 2 ساله. این زمان به توان مصرفی، تکنولوژی ساخت، ساعات روشنایی در طول شبانه روز و شرایط آب و هوایی بستگی داره.

رنگ بندی:

معمولا این پروژکتورها درانواع رنگ های سفید یخی و زرد وجود دارند و برخی از انواع آنها در رنگ های ثابت دیگه به فروش می رسن. این نوع پروژکتور، مدل آر جی بی نداره.

انواع:

پروژکتورهای بخار سدیم و متال هالید از انواع متداول پروژکتورهای پر مصرف موجود در بازارن.

قابلیت پخش بهینه نور بر روی سوژه:

به علت سطح مقطع زیاد این نوع چراغ، حرارت بسیار بالایی که در این پروژکتورها تولید میشه و قرارگرفتن نیمی از منبع نور در حالت پشت به سوژه، راندمان نوری آن ها  پایینه و هدر رفت نور در آنها زیاده. بعضی از انواع این پروژکتورها تابش نور رو  با زاویه پخش نور 180 درجه منتشر می کنن و قابلیت روشن کردن یک سوژه خاص رو ندارن. در انواع کاسه چراغ دار، زایه نور کمی بهتر از حالت قبله.

زمان راه اندازی:

زمان راه اندازی و رسیدن به نورِ کامل در پروژکتور متال هالید و بخار سدیم، بسته به نوع، توان مصرفی و کیفیت ساخت بین (1 تا 10 دقیقه) هست. بالا بودن زمان راه اندازی این نوع پروژکتور باعث ناهماهنگی هایی در قسمت روشنایی مجموعه ها میشه.

از جناب صداقت مؤسس مجموعه مانی نور راجع به پروژکتور متال هالید و بخار سدیم پرسیدیم:

  • پروژکتور متال هالید بخار سدیم کلاً منسوخ شده. مثلاً اگه قبلاً صد تا مغازه موجود داشت الان در حال حاضر از اون 100 تا 1 الی 5 تا موجود دارند. اونم موجودی انبارشونه از قبل. بسیار پرمصرفه، انواع مختلفش عمرهای طولانی ای ندارن. از زمان تحریمها بهترین برندش Osram بود که به هیچ وجه 5 الی 7 ساله وارد ایران نشده و اگر هم وارد شده relable یا remark بوده که تولید چین بوده، لیبل Osram رو در امارات یا عراق بهش چسبوندن. چون تکنولوژی بسیار بالایی برای شرکت تولید کننده اش داشت هیچکدوم از شرکتهایی که تولید کردند، به اون کوالیتی و کیفیت ابداً نتونستن برسن با وجود اینکه منسوخ شد.
  • مثل زمانی که بنز 190 چراغ خربزه ای تولید شد ولی همچنان اگه بخوایم با کشور خودمون و تولیدات داخلیمون مثل پراید مقایسه کنیم، هیچوقت ما یک هزارم اون کیفیت هم نتونستیم بدست بیاریم .
  •  تکنولوژی همیشه به نظر من توی ابزار جنگی مشهوده. خیلی از تکنولوژیها ممکنه پنجاه سال بعد رونمایی بشه. در صورتیکه همین الان ما میدونیم چیزهاییکه خیلی دور از ذهن ماست توی تسلیحات نظامی خیلی از کشورها استفاده میشه ولی پنجاه سال یعد رونمایی میشه حتی واسه کشور خودشون.
  • با توجه به اینکه تکنولوژی عمومی ال ای دی بهتره نسبت به این پروژکتورها، دیگه استفاده از پروژکتورهای متال هالید یا بخار سدیم توصیه نمیشه. مصرف بسیار بالای اونها و هزینه نگهداری بسیار زیادی که دارن باعث میشه بازدهی ال ای دی رو نداشته باشن. و این دلیل که حتی به صورت با کیفیت و برند Osram  هم الان یافت نمیشه.

بررسی کلی نکات خرید پروژکتور بخار سدیم، متال هالید و LED

پروژکتور ال ای دی از بهترین جایگزین ها برای پروژکتور های قدیمی است. مصرف کم برق و تنوع رنگ باعث شده است تا این پروژکتور ها در صنعت نورپردازی جای بگیرند.
با گران شدن منبع انرژی و اهمیت یافتن مسائل زیست محیطی باید به فکر جایگزینی برای پروژکتور های قدیمی از جمله بخار سدیم باشیم. از بهترین جایگزین ها پروژکتور های ال ای دی هستند.
ویژگی های پروژکتور های سدیم : این پروژکتور ها بیشتر برق مصرفی را به گرما تبدیل میکنند. این موضوع باعث افرایش مصرف انرژی برای خنک کردن محیط و زیان های زیست محیطی میشود. رنج مصرف منابع نور بخار سدیم و متال در حدود 250 تا 1000 وات است.
عمر پروژکتور بخار سدیم : عمر پروژکتور های بخار سدیم بین 1 تا 2 سال است. اما این مورد به میزان استفاده اشخاص از آن و حتی اب و هوای منطقه بستگی دارد.
زمان رسیدن به نور کامل در بخار سدیم ها بسته به کیفیت انها دارد اما به طور میانگین این زمان 1 تا 10 دقیقه میباشد.

پرسیدیم پروژکتور بخار سدیم کم فشار چه شرایطی داره؟

  • کم فشارش شاید توی گزینه مصرف انرژی تأثیر بسزایی داشته باشه ولی چون هزینه برند اصلش برای تجار یا مصرف کننده، بسیار بالا هست، متأسفانه با بسته بندی کیفیت بسیار بالایی غیراصلیشو دارن عرضه میکنن. تشخیصش حتی برا ما که سالهاست داریم کار میکنیم بسیار مشکله.
  • به خاطر تحریمها این جنس نمیاد اگر هم بیاد اصلی نیست و قیمت لامپ متال هالید حتی قیمت لامپ متال هالید گلخانه هم بالاست. اما اگر جنس اصلی هم بیاد باز ال ای دی بازدهی بالاتری داره و پروژکتور متال هالید و بخار سدیم یک تکنولوژی منسوخ شده هست که کلاً شرایط تحریمها و بازارها زمان منسوخ شدنش رو پیش انداخت.

اگه سؤال یا نظری راجع به پروژکتورهای بخار سدیم، پروژکتورهای ال ای دی یا پروژکتورهای متال هالید دارید حتماً با ما در میون بذارید.

از همراهی شما در سایت مانی نور سپاسگزاریم.

 

برخی از محصولات مانی نور

 
  
2 پاسخ
  1. Avatar
    پارسا گفته:

    سلام وقت شما بخیر باشه
    من یک لامپ اختصاصی میخواستم که قاب و نورش با نیاز من بخوره و یک برام سفارشی بزنید. ایا شما سفارش اختصاصی برای ساختن چراغ انجام میدید؟

    پاسخ
    • علی صداقت
      علی صداقت گفته:

      سلام جناب پارسا.
      بله، ما در مانی نور جدا از شعبات فروشگاهی خودمون، از سال ۸۴ یک کارگاه تخصصی برای تولیدات انواع لامپ ها و چراغ های مختلف براساس سلیقه مشتری پیاده سازی کردیم، طیف های مختلفی با لنز خاص و یا ترکیب های خاص تولید میکنیم. کافی هست شما با دفتر مرکزی و یا شماره همراه موجود در سمت چپ سایت (ایکون شناور هست) تماس بگیرید و درخواست خودتون ارسال کنید.
      محصولات همه ضمانت داره و همینطور هر جای ایران عزیز باشید ارسال میشه.
      موفق و پیروز باشید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *