وبلاگ - آخرین اخبار
ال ای دی سی او بی چیست و چه تفاوتی با ال ای دی پاور دارد

ال ای دی سی او بی(COB) و ال ای دی پاور (Power LED) چه تفاوت هایی دارند؟

برای خرید ال ای دیLED  هم باید انواع ال ای دی LED را به خوبی شناخت. از انواع گوناگون ال ای دی ها می توان به ال ای دیLED اس ام دی(SMD)، ال ای دی دیپ(DIP)، ال ای دی COB و ال ای دی پاور اشاره کرد. ما در این مقاله به تفاوت ال ای دی سی او بی(COB) و ال ای دی پاور (Power LED) می پردازیم تا دو نوع مهم از ال ای دی ها را به شما شناسانده باشیم و هنگام انتخاب ال ای دیLED بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. در ابتدا هریک از این دو نوع ال ای دی را همراه با ذکر ویژگی های مربوط معرفی کرده، سپس به مقایسه این دو خواهیم پرداخت.

ال ای دی سی او بی (COB) چیست و چه تفاوتی با ال ای دی پاور (Power LED) دارد؟

برای پاسخ دادن به این سوال یعنی تفاوت های ال ای دی (COB) و ال ای دی پاور (Power LED) لازم است در ابتدا هرکدام از این دو نوع ال ای دی و ویژگی هایشان را بشناسیم تا پرداختن به تفاوت هایشان آسان تر شود. در مقالات دیگر به ویژگی های ال ای دی DIP و ال ای دی SMD و تفاوتشان خواهیم پرداخت.

مانی نور

تماس با ما

مشاوره رایگان درباره طراحی و تامین‌ کننده انواع پروژه های نورپردازی و همینطور تعمیرات تخصصی ال ای دی - 09126356672 
  • خدمات پس از فروش
  • گارانتی بی قید و شرط
  • ۱۵ سال سابقه کار
برای تماس کلیک کنید

ال ای دی سی او بی (COB) چیست؟

ال ای دی LED سی او بی (COB) چیست؟

بیایید ببینیم معنوی لغوی ال ای دی سی او بی (COB) چیست. COB مخفف عبارت Chips on Board و به معنای تراشه های روی تخته می باشد. در این فن آوری جدید، لامپ های ال ای دی LED به تعداد بسیار زیاد و فاصله بسیارکم در کنار یکدیگر و بروی تخته قرار می گیرند.

کاربرد ال ای دی LEDهای سی او بی (COB) این است که پس از روشن شدن به صورت یک صفحه نورانی یک دست نمایان می شوند و تک تک آن ها به صورت مشخص و مجزا با چشم قابل تشخیص نیستند.

نسل جدید لامپ‌های LED، لامپ‌های دی او بی هستند که برخلاف ال ای دی‌ها درایور خارجی حذف شده و به داخل قطعه و روی برد اصلی منتقل شده‌ است. در نتیجه این لامپ‌ها بسیار سبک‌تر و کوچک‌تر شده‌اند و بهینه‌تر می‌باشند.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید دی او بی، اقدام بفرمایید.

مزایا و معایب ال ای دی LED سی او بی (COB)

مزایای ال ای دی سی او بی COB آنقدری است که موجب شده این روز ها مشتریان بسیاری را به سوی خود جذب کند. از جمله مزایای این LEDها می توان به عمرطولانی (حدود 50 هزار ساعت)، مصرف پایین انرژی، درعین حال تولید نورزیاد اشاره کرد. همانطور که گفته شد تولید نور زیاد یکی از ویژگی های مثبت ال ای دی سی او بی می باشد.

در عین حال این مهم یکی از ویژگی های منفی و معایب ال ای دی COB نیز به شما می رود. نگاه مستقیم به این ال ای دی ها می تواند نورزدگی چشم را به همراه داشته باشد. یک راه حل پیشنهادی برای رفع این مشکل استفاده از پخش کننده های نور می باشد. پخش کننده نورهرچند مفید واقع می شود با این حال می تواند به میزان قابل توجهی موجب اصراف و هدر رفت نور گردد.

لازم به ذکر می باشد که لامپ های سی او بی COB به علت آنکه  نور را در مساحت بیشتری پخش می کنند باعث خیرگی کمترچشم نسبت به ال ای دی های سی او بی می گردد.

رنگ های ال ای دی سی او بی متنوعی موجود است اما در برابر انواع دیگر طیف رنگ محدودی دارد. همچنین بیشترین رنگ آن طیف آبی است. نور زدگی چشم هم از جمله معایب cob  ها است.

 

کاربرد ال ای دی LED سی او بی(COB)

همانطورکه گفته شد ال ای دی COB بعلت ویژگی هایی که دارد کاربردهای بسیاری نیز در زمینه های مختلف دارد. این ال ای دی ها اغلب برای ماژول هایی با پخش نور متمرکز به کار گرفته می شود. همچنین هنگامی که نوری با شدت بالا نیاز داریم استفاده از ال ای دی های COB بسیار معمول می باشد.

برای ایجاد نور موضعی مانند چراغ های ریلی نیز استفاده از ال ای دی های COB بهترین گزینه می باشد. از جمله کاربرد های ال ای دی COB می توان به تولید انواع چراغ های روشنایی مدرن دربخش خانگی، صنعتی و تجاری اشاره کرد. به طورمثال امروزه از این LED ها برای طراحی چراغ های فروشگاهی، ریلی، پروژکتور، چراغ های اتومبیل و … استفاده می گردد.

می‌توانید برای آشنایی بیشتر مقاله تفاوت دی او بی و سی او بی را مطالعه کنید.

ال ای دی سی او بی چیست

ال ای دی پاور (Power LED) چیست

ال ای دی پاوریا پاور ال ای دی (Power LED) همان دیود های نوری اما با جریان بالا می باشند. سطح روی این ال ای دی ها با با لایه ای ژلی از جنس سیلیکا و یا زرین پوشش داده شده که در نتیجه به صورت یک هسته نورانی دیده می شود.

این LEDها نخستین نسل از ال ای دی هایی هستند که در صنایع روشنایی به صورت جدی پا به میدان گذاشتند. پاور ال ای دی ها در دو قالب 1 وات و 3 وات وجود دارند. پاور ال ای دی ها همچنین اولین هایی بودند که توانستند مرزهای روشنایی را به میزان 100 لومن به ازای هر وات جابه جا نمایند.

ال ای دی پاور (Power LED)

مزایا و معایب پاور ال ای دی

مزایای ال ای دی پاور (Power LED) نسبت به لامپ های قدیمی رشته ای و یا فلورسنت بسیار زیاد است. از جمله ویژگی های پاور ال ای دی Power LED می توان به:

مصرف پایین انرژی، تولید حرارت کم، عمر طولانی، اندازه کوچک، ایمنی و مقاومت بالا و همچنین عدم وجود اشعه های مخرب و… اشاره کرد. همچنین از دیگر ویژگی های ال ای دی  Power امکان کنترل و تنظیم نور به کمک لنز می باشد.

تمام این موارد دست به دست هم داده تا ال ای دی ها جایگزین مناسبی برای لامپ قدیمی گردند. از جمله معایب پاور ال ای دی ها می توان به نیاز جدی آن به تخلیه گرما و حرارت اشاره کرد. برای این مهم از قطعه ای به نام هیت سینک یا همان قطعه تبادل حرارتی استفاده می گردد.

اگر حرارت این ال ای دی ها به خوبی دفع نگردد دما و جریان مصرفی ال ای دی به شدت افزایش یافته و درنتیجه چیپ ال ای دی سوخته و یا دچار اختلال می گردد. همچنین پاور ال ای دی ها از درایورهای مخصوص به عنوان منبع تغذیه استفاده می کنند. این درایورها نیازمند جریانی ثابت برای عملکرد مفید می باشند.

کاربرد ال ای دی پاور (Power LED)

کاربرد پاورال ای دی ها برخلاف ال ای دی های سی او بی برای ماژول هایی با پخش نور گسترده است. همچنین برخلاف ال ای دی های سی او بی ، پاور ال ای دی ها زمانی به کار گرفته می شوند که شدت نور از اهمیت چندانی برخوردار نباشد. برای ایجاد نوری یکنواخت نیز استفاده از پاور ال ای دی ها بهترین گزینه می باشد. به طورمثال می توان به روشنایی اتاق های آموزشی یا اداری برای ایجاد نوری یکنواخت توسط  پاور ال ای دی اشاره کرد.

ال ای دی سی او بی چیست و چه تفاوتی با ال ای دی پاور دارد

تفاوت ال ای دی سی او بی(COB) و ال ای دی پاور (Power LED)

ال ای دی سی او بی COB  و ال ای دی پاور (Power LED) هردو از انواع مختلف ال ای دی ها (ال ای دی SMD و ال ای دی DIP در مقالات بعدی بررسی می شوند.) می باشند با این تفاوت که عملیات Packaging  با قالب های متفاوتی بر روی چیپ های آنها صورت گرفته است. در تکنولوژی سی او بی، اجزای مختلف ال ای دی مانند لایه فلوئورسنتی، سیم ارتباطی و مدار همگی درمدارچاپی ساخته می شوند.

حال آنکه درتکنولوژی ال ای دی اس ام دی، اجزای مختلف ال ای دی از قبل ساخته شده و به مدار چاپی لحیم می شوند. یکی از بزرگترین تفاوت های این دو LED در آن است که ال ای دی SMD برخلاف ال ای دی COB برای هریک از دیودهای موجود برروی چیپ به یک جریان نیاز دارد؛ حال آنکه LED سی او بی تنها با یک جریان می تواند تعداد زیادی دیود را روشن نماید.

لامپ سی او بی COB و حلقه نور آن

همچنین سادگی و طراحی تک جریانی ال ای دی های سی او بی موجب شده تا این نوع ال ای دی ها بازده بسیار بیشتری نسبت به دیگر LED ها داشته باشد.

با این حال طراحی تک جریانی یک نقطه ضعف نیز برای ال ای دی سی او بی به شمار می رود. این ال ای دی ها گرچه در کاربرد تگ رنگ بسیار کارآمد هستند اما در تولید چراغ هایی با رنگ نورمتغییر بسیار ناتوان می باشند.

تشخیص این دو نوع ال ای دی با شناسایی سیم طلایی موجود در چیپ های اس ام دی یا همان پاورال ای دی ها صورت می گیرد. در واقع LED های سی او بی به جای سیم طلایی از بوردهای فلزی مرغوب برای برقراری اتصال استفاده می کنند.

ساختار لامپ های سی او بی (COB)

ساختار لامپ های سی او بی به گونه ای است که تعدادی چیپ بر روی یک بورد قرار گرفته و ماده فسفرسانس نیز بر روی آن قرار پخش شده است. برخلاف این لامپ ها، لامپ های اس ام دی ساختار کاملا متفاوتی دارند. همانطور که گفته شد چیپ های لامپ اس ام دی مستقیما توسط سیم نازک طلایی به یکدیگر متصل می گردند و برخلاف لامپ سی او بی هیچ بورد واحدی در کار نیست. برای راحتی کارمی توانید از یک ذره بین برای تشخیص Golden wire یا همان سیم طلایی استفاده نمایید.

همچنین جالب است بدانید بسیاری از مردم و یا متخصصین برای تشخیص این دو نوع لامپ از یکدیگر شکل ظاهری را ملاک می دانند. لامپ های سی او بی اغلب در شکل های خاصی همچون دایره، مستطیل و… طراحی می شوند. اما نکته آنجاست که امکان دارد لامپ های اس ام دی نیز با همان شکل و اندازه طراحی شده باشند.

به این ترتیب به علت شباهت های ظاهری تشخیص این دو از یکدیگر بسیار دشوار خواهد بود. در بخش بالا ما از این که ال ای دی سی او بی (COB) و ال ای دی پاور (Power LED) چه تفاوت هایی دارند صحبت کردیم. حال با توجه به زمینه کاربردی مورد نظرمی توانید از هریک از این دو نوع ال ای دی استفاده نمایید.

در پایان شما عزیزان می‌توانید مقاله تفاوت دی او بی و اس ام دی را مطالعه بفرمایید.

 

برای مشورت در مورد استفاده و خرید انواع ال ای دی می‌توانید با مانی نور تماس بگیرید.

 

برخی از محصولات مانی نور

 
  
2 پاسخ
  1. Avatar
    پارسا گفته:

    سلام وقت شما بخیر باشه
    من یک لامپ اختصاصی میخواستم که قاب و نورش با نیاز من بخوره و یک برام سفارشی بزنید. ایا شما سفارش اختصاصی برای ساختن چراغ انجام میدید؟

    پاسخ
    • علی صداقت
      علی صداقت گفته:

      سلام جناب پارسا.
      بله، ما در مانی نور جدا از شعبات فروشگاهی خودمون، از سال ۸۴ یک کارگاه تخصصی برای تولیدات انواع لامپ ها و چراغ های مختلف براساس سلیقه مشتری پیاده سازی کردیم، طیف های مختلفی با لنز خاص و یا ترکیب های خاص تولید میکنیم. کافی هست شما با دفتر مرکزی و یا شماره همراه موجود در سمت چپ سایت (ایکون شناور هست) تماس بگیرید و درخواست خودتون ارسال کنید.
      محصولات همه ضمانت داره و همینطور هر جای ایران عزیز باشید ارسال میشه.
      موفق و پیروز باشید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *