وبلاگ - آخرین اخبار
ال ای دی (LED) چیست؟

ال ای دی (LED) چیست؟

ال ای دی چیست  و LED مخفف چه عبارتی است؟ همینطور درباره انواع ال ای دی ها صحبت خواهیم کرد و ساختار لامپ ال ای دی را بررسی خواهیم کرد. جدا از آنکه در این مقاله درباره ال ای دی (ال عی دی) یعنی چه صحبت خواهیم کرد، سعی میکنیم شما را با انواع خدمات مانی نور هم اشنا کنیم. همانند تعمیر LED و تعمیر انواع لامپ های LED

ال ای دی (LED) چیست؟

ال ای دی LED مخفف واژه Light Emitted Diode به معنای دیود ساطع کننده نور است. دیودها از نوع نیمه هادی هستند. فرق اساسی بین نیمه هادی ها و ال ای دی ها در نوری است که از LED ها ساطع می گردد. امروز در کشور های پیشرفته استفاده از led  ها رواج بیشتری دارد چرا که این مدل لامپ ها علاوه بر مصرف کم به سلامت هر چه بیشتر محیط زیست و بدن انسان کمک میکنند.

مانی نور

تماس با ما

مشاوره رایگان درباره طراحی و تامین‌ کننده انواع پروژه های نورپردازی و همینطور تعمیرات تخصصی ال ای دی - 09126356672 
  • خدمات پس از فروش
  • گارانتی بی قید و شرط
  • ۱۵ سال سابقه کار
برای تماس کلیک کنید

ال ای دی (LED) چیست؟

ال ای دی (LED) چیست؟ انواع ساختار آن چیست؟

Power LED

  

ال ای دی (LED) چیست؟

DIP LED

ال ای دی (LED) چیست؟

SMD LED

 ال ای دی SMD

COB LED

سی او بی-ال ای دی

Mcob LED

ال ای دی چیست؟

این ها انواع مختلف ال ای دی در بازار هستند که کاربرد وسیعی نیز در جامعه دارند.

تاریخچه ال ای دی:

ال ای دی، دیود نورافشان یا دیود نورانی است که کاربرد وسیعی نیز درمصارف خانگی و صنعتی دارند. LED در مراجع گوناگون، دیود گسیل نور و دیود نور دهنده نیز نامیده می شوند.

ال ای دی (LED) چیست؟

اولین ال‌ ای‌ دی‌ های تولید صنعتی در ۱۹۶۲ میلادی و تنها با رنگ قرمز (ترکیب آلومینیم، گالیم و آرسناید) وارد بازار شدند. ال‌ ای‌ دی‌ های سبز، آبی، زرد و نارنجی در دهه ۷۰ میلادی تولید شدند. توان نوری ال‌ای‌دی‌ها رفته‌ رفته افزایش یافت تا اینکه در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ میلادی ال‌ ای‌ دی‌ ها به صورت گروهی و با کارایی بسیار بالا وارد بازار شدند. ال‌ای‌دی ‌های اولیه به علت بهره پایین شان تنها درمدارات الکترونیکی استفاده می‌شدند. توان نوری ال‌ای‌دی ‌های سفید امروزی تا ۷۰ لومن بر وات و ال‌ ای‌ دی‌ های رنگی تا ۵۰ لومن بر وات است و پیش‌بینی می‌شود تا ۲۰۰ لومن بر وات نیز برسد.

ریسه ال ای دی

کشف نور و اثر آن

اولین بار در سال ۱۹۰۷ میلادی Henry Joseph Round انگلیسی و Oleg Vladimirovich Losev روسی متوجه وجود رنگ زرد ناشی از کریستال کربوراندوم شدند. در سال ۱۹۲۷، Oleg Vladimirovich Losev برای اولین بار، مطلبی درباره کشف نور و اثر آن منتشر نمود. پس از چندین دهه که پیشرفت محسوسی در این علم صورت نگرفته بود، Rubin Braunstein در سال ۱۹۵۵ میلادی در آمریکا، به ایجاد نور مادون قرمز از یک تعدادی دیود که به آن ها جریان داده شده بود، اشاره نمود. در سال ۱۹۶۱ آقای Gary Pittman و Bob Biard کشف کردند که در صورت اعمال جریان برق به دیودهای گالیم آرسنید، نور مادون قرمز از آن ها منتشر می شود. آن ها این اکتشاف را به نام خود ثبت نمودند.

ریسه ال ای دی

ال ای دی چیست؟

در سال ۱۹۶۲ مهندس Nick Holonyak Jr که در شرکت General Electric مشغول به کار بود، موفق به ساخت اولین ال ای دی شد. LED ساخته شده، تقریبا طیف کاملی از رنگ ها را پوشش می داد.

George Craford

در سال ۱۹۷۲ George Craford که فارغ التحصیل دانشگاه Holonyak بود یک LED با رنگ زرد و یک LED با رنگ قرمز پر نور ساخت. در سال ۱۹۷۶، Thomas P. Pearsall ال ای دی پر نوری را ساخت و سپس به کمک آن فناوری ارتباطی با فیبر نوری را پایه ریزی نمود.

در سال ۱۹۷۶ ، Thomas P. Pearsall ال ای دی پر نوری را ساخت و سپس به کمک آن فناوری ارتباطی با فیبر نوری را پایه ریزی نمود. در سال ۱۹۷۹، Shuji Nakamura از شرکت Nichia اولین LED آبی رنگ را اختراع کرد. اما این LED برای مصارف تجاری خیلی گران بود. این دانشمند بابت این اختراع جایزه نوبل دریافت کرد. امروزه از ال ای دی ها در مصارف خانگی و صنعتی به صورت وسیع استفاده می شود. از جمله در خورروها، لوازم الکترونیکی، چراغ ها و غیره از ال ای دی ها بهره گرفته شده است.

انواع LED و ساختار لامپ های ال ای دی ها

در شکل زیر اجزای اصلی یک لامپ ال ای دی نشان داده شده است:

led

ساختار led  چگونه است و نور ال ای دی به چه چیزی بستگی دارد؟

اندازه و مشخصات فنی قطعه ال ای دی میزان و نوع نور را تعییین میکند. نور این قطعه محدود است و کاربرد آن بیشتر به منظور چراغ هشدار روی لوازم الکترونیکی بوده است بنابراین در پروژه های مربوط به فناوری نور و روشنایی چندین قطعه کنار هم قرار میگیرند. هر چه تعداد led   ها را بیشتر کنید نور بیشتری بدست میآورید. شاید براینان جالب باشد  که لامپ های رشته ای حدود 95 درصد از انرژی را به گرما تبدیل میکردند و تنها 5 درصد به روشنایی تبدیل میشده است؛ بنابراین استفاده از این لامپ ها در صنعت روشنایی به دلیل هدر رفت بالای انرژی توجیجی ندارد.

در مورد مزایای استفاده از ال ای دی از صنعت روشنایی و اطلاعات دقیق تر میتوانید این مقاله را مطالعه کنید.

کاربردهای led:

ال ای دی (LED) چیست؟

دیودهای نوری (ال ای دی) کاربرد وسیعی دارند. امروزه در نورپردازی شهری، علائم عبور و مرور و چراغ‌های امروزی خودرو دارند. همچنین اندازه بسیار کوچک آنها باعث شده ‌است تا در نمایشگرهای گرافیکی نسل جدید بکار روند. سرعت بسیار بالای آنها در خاموش و روشن شدن کاربردهای ویژه‌ای در فن آوری مخابرات برای آنها به ارمغان آورده‌است. درتلویزیون های خانگی، صفحه نمایش رایانه، صفحه نمایش دستگاه های خانگی و صنعتی و غیره به وفور از ال ای دی استفاده می شود.

امروزه تلویزیون های ال ای دی حرف اول و آخر را در کیفیت و مصرف انرژی می زنند. امروزه استفاده ازلامپ های ال ای دی درتزیین و نورپردازی های ساختمان ها روز به روز در حال افزایش است. امیدواریم تا حدودی با این که ال ای دی (LED) چیست؟ و چه ساختاری دارد آشنا شده باشید.

امروزه تکنولوژی جدیدی از LEDها، لامپ‌های دی او بی هستند که به علت حذف درایور خارجی در آن ها و منتقل شدن به داخل قطعه و روی برد اصلی، سبکتر می‌باشند و همچنین دوام و مقاومت بیشتری نسبت به سایر مدل‌های LED دارند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین خرید دی او بی در مانی نور اقدام کنید.

از همراهی شما سپاسگزاریم.

 

برخی از محصولات مانی نور

 
  
3 پاسخ
  1. Avatar
    پارسا گفته:

    سلام وقت شما بخیر باشه
    من یک لامپ اختصاصی میخواستم که قاب و نورش با نیاز من بخوره و یک برام سفارشی بزنید. ایا شما سفارش اختصاصی برای ساختن چراغ انجام میدید؟

    پاسخ
    • علی صداقت
      علی صداقت گفته:

      سلام جناب پارسا.
      بله، ما در مانی نور جدا از شعبات فروشگاهی خودمون، از سال ۸۴ یک کارگاه تخصصی برای تولیدات انواع لامپ ها و چراغ های مختلف براساس سلیقه مشتری پیاده سازی کردیم، طیف های مختلفی با لنز خاص و یا ترکیب های خاص تولید میکنیم. کافی هست شما با دفتر مرکزی و یا شماره همراه موجود در سمت چپ سایت (ایکون شناور هست) تماس بگیرید و درخواست خودتون ارسال کنید.
      محصولات همه ضمانت داره و همینطور هر جای ایران عزیز باشید ارسال میشه.
      موفق و پیروز باشید.

      پاسخ

تعقیب

    دیدگاه خود را ثبت کنید

    تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
    در گفتگو ها شرکت کنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *