وبلاگ - آخرین اخبار
منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟

سوئیچینگ چیست؟ همه چیز درباره منبع تغذیه سوئیچینگ

سوئیچینگ چیست؟

آیا شما تا به حال نام سوئیچینگ را شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید که منبع تغذیه چیست و چه انواعی دارد؟ معمولاً افرادی که علاقمند به کسب اطلاعات در زمینه نورپردازی، روشنایی، انتقال و ذخیره‌سازی برق و… هستند، نام سوییچینگ را شنیده‌اند و می‌دانند که سوئیچینگ چیست و چه کاربردی دارد. پاور سوئیچینگ یکی از پرکاربردترین انواع منابع تغذیه به شمار می‌آید که در مدارهای مختلفی به کار می‌رود. فروشگاه مانی نور که یکی از برترین عرضه‌کنندگان کالاهای معتبر و با کیفیت در زمینه روشنایی، برق صنعتی و صنایع الکترونیک می‌باشد، در ادامه به بررسی سوئیچینگ می‌پردازد.

شما می‌توانید خرید سوئیچینگ را از مانی نور با بالاترین کیفیت انجام دهید.

مانی نور

تماس با ما

مشاوره رایگان درباره طراحی و تامین‌ کننده انواع پروژه های نورپردازی و همینطور تعمیرات تخصصی ال ای دی - 09126356672 
  • خدمات پس از فروش
  • گارانتی بی قید و شرط
  • ۱۵ سال سابقه کار
برای تماس کلیک کنید

منبع تغذیه چیست؟

بسیاری از وسایلی که ما هر روزه از آنها استفاده می‌کنیم مانند تلویزیون‌ها و کامپیوترها، دارای منبع تغذیه هستند. در واقع می‌توان گفت که همه دستگاه‌های الکترونیک از منبع تغذیه بهره می‌برند. این دستگاه یعنی منبع تغذیه، تأمین توان الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده را بر عهده دارد. این دستگاه هم می‌تواند به صورت مجزا کار کند و هم می‌تواند بخشی از یک دستگاه دیگر باشد. منبع تغذیه از منبع ولتاژ در دسترس، ولتاژ DC با اندازه‌ای ثابت یا کنترل شده تولید می‌کند.

در حقیقت یک منبع تغذیه نوع، دامنه ولتاژ و جریان مناسب را برای بار تأمین خواهد کرد. به زبان ساده یک منبع تغذیه انرژی را به صورت مستقیم از برق شهری دریافت خواهد کرد و بعد مطابق با برنامه‌ریزی‌ که برای آن تعریف شده است، آن را به ولتاژ مورد نیاز تبدیل می‌کند. در حقیقت منبع تغذیه تأمین کننده انرژی الکتریکی مورد نیاز برای یک سیستم محسوب می‌شود.

انواع منبع تغذیه

در حالت کلی منبع تغذیه که متداول‌ترین ابزار تولید انرژی الکتریکی محسوب می‌شود، دارای دو نوع خطی و سوئیچینگ می‌باشد. در منبع تغذیه خطی قطع و وصلی جریان یا همان سوییچینگ اتفاق نخواهد افتاد. مدار این منبع تغذیه بسیار ساده است و شامل اجزای سوئیچینگ یا دیجیتال نمی‌باشد. این دستگاه از یک ترانسفورماتور برای تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم بهره می‌برد.

منبع تغذیه سوئیچینگ به روش سوییچینگ، رگولاسیون را اجرا می‌کند یعنی ابتدا ولتاژ ورودی را دریافت کرده و به چند روش به خروجی تبدیل می‌کند. در این دستگاه‌ها از یک روش سوئیچینگ نیمه هادی برای عبور ولتاژ استفاده می‌شود. منبع تغذیه سوئیچینگ یک مبدل برق است که از رگولاتورهای سوئیچینگ برای تبدیل توان الکتریکی استفاده می‌کند. این محصول کاربردهای متنوعی دارد. علاوه بر این، هزینه کم و سازگاری به صورت گسترده‌ باعث می‌شود که در فعالیت‌های الکترونیکی زیادی به کار رود. این منبع تغذیه برق را از منبع AC یا DC به بارهای DC هنگام ولتاژ و جریان منتقل می‌کند.

از مهمترین تفاوت‌های منابع تغذیه سوئیچینگ و خطی می‌توان به این اشاره کرد که منبع خطی با تلف کردن توان، خروجی را یکسو یا رگوله می‌کند اما در منبع تغذیه سوئیچینگ، تغییر میزان دوره سیکل سوئیچ است که باعث کنترل ولتاژ و جریان خروجی می‌شود. در منبع تغذیه سوئیچینگ ولتاژ خروجی با تنظیم روشن یا خاموش بودن ترانزیستورها تولید می‌شود؛ این منبع تغذیه به صورت مدام خاموش و روشن می‌شود و همین موضوع باعث خواهد شد که اتلاف توان در آن به پایین‌ترین حد ممکن برسد.

مزایا و معایب منبع تغذیه خطی

از مزایای این محصول یعنی منبع تغذیه خطی می‌توان به نویز بسیار کم آن اشاره کرد. زمان پاسخ‌دهی کوتاه، قابلیت تحمل بار زیاد، هزینه پایین و منطقی برای توان‌های کمتر از ۴۰۰ وات از دیگر مزایای استفاده از این محصول هستند. هزینه بالا برای توان‌های بیشتر از ۴۰۰ وات، وزن زیاد و ابعاد بزرگ، بازدهی پایین، عدم انعطاف پذیری تغذیه، استفاده بودن فقط به صورت یک رگولاتور کاهنده از معایب منبع تغذیه خطی به شمار می‌آید.

انواع منبع تغذیه سوییچینگ

جالب است بدانید که خود منبع تغذیه سوئیچینگ دارای انواع مختلف باک، بوست و باک-بوست است. در منبع تغذیه سوئیچینگ باک تغییر ولتاژ به صورت کاهشی صورت می‌گیرد و این منبع تغذیه در دستگاه‌هایی به کار می‌رود که لازم است در آنها ولتاژ بالا به ولتاژ پایین تبدیل شود. رایج‌ترین و ارزان‌ترین روش برای کاهش ولتاژ، استفاده از همین دستگاه باک است.

دستگاه سوئیچینگ بوست نسبت به مدل قبلی یعنی نسبت به سوییچینگ باک خروجی بیشتری خواهد داشت و در مواقعی که نیاز به ولتاژ بالاتری باشد، از آن استفاده خواهد شد. بنابراین افزایش ولتاژ با دستگاه بوست صورت می‌گیرد. مدل باک-بوست در مواقعی استفاده می‌شود که به صورت هم‌زمان نیاز به ویژگی‌های هر دو منبع تغذیه بوست و باک باشد. بدیهی است که ولتاژ خروجی این منبع تغذیه می‌تواند بیشتر و یا کمتر از ولتاژ ورودی باشد. بنابراین از آن برای کاهش و افزایش ولتاژ استفاده می‌شود.

در حالت کلی توپولوژی منبع تغذیه سوئیچینگ SMPS چگونه است؟ این محصول از اجزایی مانند یکسو کننده ورودی و فیلتر، یکسو کننده خروجی، حسگر جریان، سیستم فیدبک ولتاژ و مدار کنترل، اینورتر ( شامل سیگنال فرکانس بالا و دستگاه‌های سوئیچینگ )، ترانسفورمر قدرت و… تشکیل شده است.

لازم به ذکر است که درایورها برعکس سوئیچینگ‌ها که ولتاژ ثابت را می‌گیرند و جریان‌های مختلف بر اساس نوغ محصول می‌دهند، جریان ثابت را گرفته و ولتاژهای مختلفی را می‌دهد. شما می‌توانید برای خرید درایور ال ای دی از فروشگاه مانی نور اقدام کنید.

مزایا و معایب منبع تغذیه سوئیچینگ

اکنون که می‌دانید منبع تغذیه سوئیچینگ چیست، بهتر است از مزایا و معایب آن نیز مطلع باشید. این محصول می‌تواند جایگزینی برای منبع تغذیه خطی باشد که بازدهی بیشتری دارد. در واقع یکی از مزایای استفاده از این محصول، بازدهی بالاتر آن نسبت به نمونه‌های خطی است. این دستگاه هنگام کار گرمای کمی تولید می‌کند و طول عمر بالایی دارد. از آنجا که امروزه صرفه‌جویی در مصرف انرژی الکتریکی برای ما حائز اهمیت است، باید بدانید که یکی از مزایای استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ صرفه‌جویی حداقل ۸۵ درصد در مصرف انرژی می‌باشد.

وزن کم و ابعاد کوچک این تغذیه سوییچینگ نیز می‌تواند مزیت دیگری محسوب شود. شما باید بدانید که قیمت پاور سوئیچینگ مناسب است و خرید آن با توجه به صرفه‌جویی بالا در مصرف انرژی از نظر اقتصادی عالی خواهد بود. استفاده از ترانسفورماتورهای کوچک، فناوری انعطاف پذیر، خروجی‌های پایدار و مستقل از ولتاژ تغذیه ورودی، فشردگی، چگالی توان بالا از دیگر مزایای این محصول محسوب می‌شوند. طراحی پیچیده، اجزای خارجی اضافی، نویز الکتریکی و تداخل الکترومغناطیسی، تعمیر با هزینه بالا معایبی برای منبع تغذیه سوییچینگ به شمار می‌آیند.

کاربردهای منبع تغذیه سوئیچینگ

بدون شک یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها برای تجهیزات برقی همین منبع تغذیه سوئیچینگ است. از سوئیچینگ در وسایل مختلفی مانند کامپیوترها، تجهیزات آی‌تی، تجهیزات ارتباطی در مخابرات، تجهیزات درمانی و آزمایشگاهی، لوازم خانگی، کنسول بازی، تجهیزات صوتی سرورها، لوازم الکترونیکی خانگی، تجهیزاتی که دارای باتری هستند، شارژرهای لپ تاپ و موبایل و… به کار می‌رود. در حالت کلی باید بدانید که در بسیاری از دستگاه‌ها برای تامین ولتاژ مورد نیاز، راندمان بالا و تطبیق پذیری بیشتر این محصول استفاده می‌شود.

نحوه کار منبع تغذیه سوئیچینگ

اکنون ممکن است برای شما دوستان گرامی سوال پیش آمده باشد که این منبع تغذیه چگونه کار می‌کند. منبع سوئیچینگ SMPS از روش‌های سوئیچینگ مبتنی بر نیمه هادی استفاده می‌کند تا به ولتاژ خروجی مناسب برسد. مبدل سوئیچینگ پایه دارای یک مدار کنترل و یک بخش سوئیچینگ توان است. سوئیچینگ توان می‌تواند توان را از ولتاژ ورودی (V(IN مدار به ولتاژ خروجی (V(OUT تبدیل کند که دارای فیلتر خروجی نیز هست. راندمان این محصول در مقایسه با مدل‌های خطی بالاتر است.

برای رسیدن به بازده بالا یک ترانزیستور نیاز است که در بین دو وضعیت ON و OFF سوئیچ خواهد کرد و موجب خواهد شد که توان و انرژی کمتری به هدر برود. هنگامی که ترانزیستور وضعیت ON است، جریان جریان هدایت می‌شود و افت ولتاژ به حداقل می‌رسد. هنگامی که این وضعیت OFF باشد، جریان عبور نمی‌کند. در حقیقت ترانزیستور مثل یک کلید یا همان سوئیچ عمل خواهد کرد. به همین دلیل است که بر خلاف تغذیه خطی که در آن فقط تنظیم ولتاژ به صورت کاهنده صورت می‌گیرد، منبع تغذیه سوئیچینگ می‌تواند کاهنده یا افزاینده و یا مانند سوئیچینگ باک-بوست، وارون گر پلاریته باشد.

مقایسه منبع تغذیه سوییچینگ و منبع تغذیه خطی

شما ابتدا باید این را بدانید که ساخت منبع تغذیه خطی بسیار ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد در صورتی که طراحی منبع تغذیه سوئیچینگ پیچیده است. منابع تغذیه خطی بسیار بزرگ هستند در صورتی که منابع تغذیه سوئیچینگ فشرده و کوچک می‌باشند. بازده و راندمان منابع تغذیه خطی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد متغیر می‌باشد اما بازده و راندمان منبع تغذیه سوئیچینگ بین ۶۵ تا ۹۰ درصد خواهد بود.‌ خروجی منبع تغذیه سوئیچینگ بدون توجه به ورودی پایدار است اما خروجی منبع تغذیه خطی در حالتی که به خوبی تنظیم شده باشد، خروجی خوبی خواهد داشت اما در غیر این صورت ولتاژ ورودی و خروجی تفاوت بسیاری دارند.

منبع تغذیه سوئیچینگ در مانی نور

منبع تغذیه سوئیچینگ یکی از پرکاربردترین و متداول‌ترین دستگاه‌هایی است که دارای مزایای بسیاری می‌باشد. فروشگاه مانی نور یکی از معتبرترین و برترین فروشگاه‌های کشور محسوب می‌شود که انواع منبع تغذیه سوئیچینگ را به شما دوستان گرامی ارائه می‌دهد. مجموعه مانی نور بهترین و با کیفیت‌ترین اجناس را با قیمتی مناسب و گارانتی معتبر به مشتریان خود ارائه خواهد داد. کارشناسان این مجموعه همواره پاسخ‌گوی سوالات شما دوستان گرامی هستند و شما می‌توانید با آنها مشاوره رایگان داشته باشید. بدون شک شما با خرید انواع منبع تغذیه سوئیچینگ از مانی نور، خریدی مطمئن را تجربه خواهید کرد.

در پایان لازم به ذکر است که نسل جدید لامپ‌های LED، دی او بی می‌باشد که درایور خارجی حذف شده و به داخل ماژول منتقل شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید دی او بی از مانی نور همین حالا می‌توانید اقدام فرمایید.

 

برخی از محصولات مانی نور

 
  
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *